Hoe Bitcoins kopen en verkopen: een stap voor stap gids

Je wil Bitcoins kopen maar je ziet de bomen doorheen het bos van de cryptomunten niet meer staan? Dan ben je hier aan het juiste adres. We helpen je op weg om digitale munten aan te kopen en weer te verkopen.

Bitcoin logo

Stap 1: Meld je aan bij een Bitcoin Wallet

Een Bitcoin Wallet is geen digitale portemonnee, maar een manier om een beveiligde toegang te hebben tot je cryptomunten. De Bitcoins zelf worden immers wereldwijd op verschillende computers opgeslagen in een zogenaamde blockchain. Dit is een hele lange code die alle Bitcointransacties bijhoudt en die iedereen kan raadplegen. Dit is de grote kracht van het systeem: omdat iedereen elke transactie tussen de adressen kan nakijken, is het voor fraudeurs onmogelijk om het systeem te kraken. Zowel verzender als ontvanger moeten akkoord gaan met de transactie. Als de ontvanger een eenzijdige transactie wil doorvoeren wordt dit immers opgemerkt door duizenden andere gebruikers waar deze transactie niet in hun kopie van de blockchain voorkomt. De transactie gaat dus niet door.

Door een wallet aan te maken wordt er voor jou in deze code een adres en een wachtwoord aangemaakt. Door in te loggen in je wallet met het wachtwoord krijg je toegang tot het adres waarin jouw Bitcoins worden gestockeerd.

Er zijn verschillende mogelijkheden:
Online wallet
Dit is een website waarbij je je moet aanmelden. Alse voorbeeld nemen we coinbase.com, maar kijk gerust eens rond naar de verschillende aanbieders van online Bitcoin wallets.
- Na je persoonlijke gegevens te hebben ingevuld (naam en e-mail) krijg je een bevestigingsmail.
- Klik op de link in de bevestigingsmail en er wordt een nieuwe pagina geopend
- Hier moet je je land en mobiele telefoonnummer opgeven
- Er zal dan door coinbase een sms naar jouw telefoon worden verstuurd met een code, deze dient om te bewijzen dat jouw telefoonnummer wel degelijk juist is
- Vul de code in op de website en je hebt toegang tot je account
- Nu kan je in de volgende stap een foto van je identiteitskaart opladen, om te bewijzen dat jij wel degelijk de persoon bent die de account heeft aangemaakt.
Sommige wallets vragen ook nog een bewijs van woonplaats, dit kan je doorgven door een foto te maken van bvb een elektriciteitsfactuur waar jouw naam, adres en datum op vermeld staat

Promo: Indien je ervoor kiest om via deze link een coinbase wallet aan te maken, en daar voor minstens 100$ aan Bitcoins in te stockeren, krijgen jij en onze site er gratis 10$ van Coinbase bovenop.
Moest je vragen of problemen hebben bij het opzetten van een account, stuur dan een mailtje naar info@losapos.com. we helpen je graag verder.

Wallet app op smartphone
De meeste bedrijven die een online wallet aanbieden, hebben ook een app voor smartphone. Zo kan je altijd en overal je financi├źn in de gaten houden. Je kan deze apps terugingen in de app-store. Het regsitratieproces verloopt gelijklopend met de online versie.

Stap 2: schrijf geld over van je bankrekening of creditcard naar je wallet

De volgende stap verloopt net zoals een online betaling bij een webshop. Selecteer hoeveel euro's je wil spenderen aan Bitcoins of andere cryptovaluta en bevstig je aankoop. Na enkele dagen is je betaling verwerkt en zal je je Bitcoins zien verschijnen in je wallet. Je kan deze nu gebruiken om online aankopen te doen, of gewoon bijhouden in de hoop dat de prijs stijgt.

Stap 3: Je Bitcoins weer omzetten in Euro

De koersen zijn gestegen, en je wil je Bitcoins weer verkopen. Hiervoor moet je je bankrekening koppelen met je wallet.
- Vul je bankrekeningnummer in bij de accountpagina van je wallet om deze te koppelen
- Selecteer het aantal Bitcoins dat je wil verkopen en druk op bevestigen
- Na enkele dagen staat het bedrag weer op jouw rekening