Waar en hoe kan je nu Ripple XRP kopen?

We leggen je eenvoudig uit hoe je ripples kan aankopen. De ripple is een uitzondering onder de cryptomunten. Terwijl de gangbare munten als bitcoin of ethereum een transparant blockchainsysteem nastreven dat onafhankelijk is van overhedenb of banken, werkt de ripple juist met diezelfde banken samen. Zo kan je ermee overschrijvingen doen naar waar ook ter wereld in slechts enkele seconden. De ripple kan daarom interessant zijn als je de voordelen van digitaal geld benutten wil zonder je tegen het huidige bancaire systeem te verzetten.

De ripple is een open source protocol voor een betalingssysteem. De bijbehorende munt is de XRP-token, die gewoon ‘ripple’ genoemd wordt. Deze munten zijn allemaal al uitgegeven, worden dus geen ripples bijgemaakt door mining, zoals wel bij andere cryptomunten het geval is, Op lange termijn kan deze munt dus wel heel interessant worden.

Ripple logo

Ripple XRP kopen

Ripple wallet
Een wallet is in feite een elektronische portemonnee, die met een bankrekening vergelijkbaar is. Met de wallet kan je overschrijvingen doen en digitaal geld ontvangen. De kosten zijn vrij laag. Wie zijn ripples niet op een exchange wil aanbieden, kan dus een online wallet aanschaffen. Bijvoorbeeld bij Gatehub. Ripple zelf beveelt deze partij aan, maar natuurlijk is een ieder vrij een andere wallet te gebruiken. Zorg er wel steeds voor dat je je account goed beschermt, en neem dan ook steeds de 2 staps-authenticatie.

Stap voor stap:
- Ga naar de Gatehub website, of die van een andere online wallet
- Maak een account aan
- Na je persoonlijke gegevens te hebben ingevuld (naam en e-mail) krijg je een bevestigingsmail.
- Klik op de link in de bevestigingsmail en er wordt een nieuwe pagina geopend
- Hier moet je je land en mobiele telefoonnummer opgeven
- Er zal dan door Gatehub een sms naar jouw telefoon worden verstuurd met een code, deze dient om te bewijzen dat jouw telefoonnummer wel degelijk juist is
- Vul de code in op de website en je hebt toegang tot je account
- Nu kan je in de volgende stap een foto van je identiteitskaart opladen, om te bewijzen dat jij wel degelijk de persoon bent die de account heeft aangemaakt.
- Sommige wallets vragen ook nog een bewijs van woonplaats, dit kan je doorgven door een foto te maken van bvb een elektriciteitsfactuur waar jouw naam, adres en datum op vermeld staat
- Eens je identiteit is gecontroleerd, kan je door middel van een bankoverschrijving geld storten in je wallet, dit kan 1 tot 3 werkdagen duren
- Als je euro's zichtbaar zijn in je wallet kan je deze door op exchange te klikken deze omzetten naar Ripple. Door Bitcoin of Ethereum wallets te koppelen aan je account, kan je ook in deze munten inversteren.

De koersen zijn gestegen, en je wil je Ripples weer verkopen. Hiervoor moet je je bankrekening koppelen met je wallet.
- Vul je bankrekeningnummer in bij de accountpagina van je wallet om deze te koppelen
- Selecteer het aantal Ripples dat je wil verkopen en druk op bevestigen
- Na enkele dagen staat het bedrag weer op jouw rekening

Ripple kopen op handelsplatformen (exchanges)
Een exchange is eigenlijk een soort van online beurs. Het registratieproces verloopt gelijkaardig als bij het openen van een wallet. Het grote verschil is dat het geld dat je investeerd niet door jezelf wordt beheerd, maar terecht komt in een wallet van de beurswebsite. Alle aankopen en verkopen die je doet zijn gekoppeld aan jouw account, maar je bent zelf geen rechtstreeks eigenaar van je valuta. We raden dus aan om geen al te grote bedragen te verhandelen op deze manier.

De voordelen van een exchange zijn dat je hier gemakkelijk toegang hebt tot wel honderden types cryptovaluta, daar waar een wallet zich meestal beperkt tot slechts enkele types. Ook kan je op voorhand bepaalde koersdrempels instellen waarop de beurs automatisch cryptomunten voor jou koopt of verkoopt. Op die manier moet je niet constant de waardeveranderingen in de gaten houden;