Waarom de Ripple naar Coinbase zal komen

Een week geleden kwam Coinbase met een verklaring dat het van plan was om in de nabije toekomst geen nieuwe munten aan te bieden op zijn platform, waardoor de markt de geruchten van december over een mogelijk Ripple-partnerschap in twijfel trok.
Onmiddellijk daarna zagen we de prijs van XRP (Ripple's cryptomunt) met bijna een derde van zijn hoogste punt dalen. Op het moment van dit schrijven wordt deze verhandeld voor ongeveer €1,50 op CoinCap.
Dus wat houdt dit nu juist in voor de Ripple beleggers? Laten we proberen kritisch na te denken over wat Coinbase zegt. Komt Ripple nooit naar Coinbase, of zegt Coinbase gewoon "niet nu"?

De Crypto-boom
De infrastructuur van Coinbase was niet voorbereid op de vraag naar Bitcoins en andere cryptomunten die in Q4 2017 op de markt verscheen. Sterker nog, ze kwamen medio december met een verklaring dat ze hun kantoren in 2017 met 640% moesten uitbreiden om bij te blijven. En toen het moment rijp was, voegden ze BitCoin Cash toe om de liquiditeit te verhogen en de stormloop op de gewone Bitcoins wat te temperen.

Wilde Coinbase dat je wist dat BCH naar hun platform zou komen?

Natuurlijk niet. De markt zou alles verkocht hebben wat niet vaststond om zo goedkope BCH voor de effectieve lancering aan te kopen. Het is in het beste belang van Coinbase om de touwtjes in handen te houden. Kijk naar wat er net in de VS is gebeurd: de kerstvakantie-rush zorgde ervoor dat de diegenen die al een redelijke winst gemaakt hadden in crypto, het hierover aan tafel ook hadden met vrienden en familie. Dit zorgde voor een hele nieuwe generatie beleggers die de markt betrad. Resultaat: hopeloze achterstand in de verificatie van de exchanges, servers die het verkeer niet aankunnen en heel veel frustratie.

Deze investeerders horen waarschijnlijk ook van hun vrienden over de XRP, aangezien deze nog verkocht worden voor €1-2, waardoor een eventuele Coinbase-koppeling kan resulteren in monsterwinsten zoals we zagen met Ethereum, BitCoin Cash en Litecoin. De essentie van dit feit is dat Coinbase momenteel het gezicht van de markt is voor Amerikanen, en bij uitbreiding de rest van de wereld. Het is ook een van de weinige beurzen waar USD of EUR heel eenvoudig kan worden omgezet in BTC of ETH en vice versa. De meeste nieuwe beleggers gebruiken het om de markt te betreden.

Daardoor heeft Coinbase ook het grootste deel van vorige week het netwerk overspoeld met kooporders door nieuwe investeerders die hun BTC, LTC of ETH naar een andere beurs, zoals Binance of Bittrex, wilden sturen om te verhandelen voor XRP en vergelijkbare altcoins. Wat enorme gaten sloeg in de cashflow en het netwerk enorm vertraagde.
Waarom doet dit er toe? Eenvoudig. Als je BTC koopt op Coinbase en je bestelling niet is bevestigd op de blockchain van BitCoin, zweeft jouw USD voor onbepaalde tijd in het niets, totdat de transactie is bevestigd.

Op dat moment hangt er een enorme som geld ergens in de lucht waar niks mee kan gebeuren. Geen annuleringen, geen restituties, niks.

Dit is erg slecht voor de PR van Coinbase. Dit is de reden dat we periodieke correcties nodig hebben (waar iedereen verkoopt of vasthoudt, zoals we zagen voor Kerstmis). Dit is ook de reden waarom Coinbase de markt in een gecontroleerde neerwaartse spiraal gooide met hun BCH-introductie. Dit is waarom ze de hype onderdrukt willen houden. Ze zijn er gewoonweg niet klaar voor. Dit fenomeen heeft er ook voor gezorgd dat Binance, Bittrex, Kraken en andere XRP-exchanges geen nieuwe accounts meer kunnen maken.

Dit alles bij elkaar genomen stort de markt in een kunstmatige inflatie op de prijs van XRP, door beleggers die hun beleggingen niet meer kunnen bewegen, waardoor we van -1% naar -35% marges gaan. Dit is een grote overwinning voor Coinbase. Ze hebben het XRP gerucht verpletterd, en ze zorgen ervoor dat mensen BTC / ETH terug verplaatsen naar hun Coinbase Wallets om te verkopen, wat ervoor zorgt dat nieuwe bestellingen correct kunnen worden verwerkt.

Waarom je XRP toch niet moet opgeven
Laat me je nu uitleggen waarom je nu net niet van het (schijnbaar) zinkende schip moet springen.

Ten eerste verlaag je de prijs terwijl u uw eigen kapitaalverliezen probeert de beperken, je schiet dus in je eigen voet.

Ten tweede is het verschil tussen € 1 XRP en € 2,5 XRP verwaarloosbaar.

Waarom?

De XRP heeft veel meer bruikbaarheid en ondersteuning dan veel andere projecten in zijn prijsklasse. Ripple heeft al partnerschappen met banken over de hele wereld. Het bouwt een brug tussen de gecentraliseerde wereld en de gedecentraliseerde wereld (ja, dit druist in tegen het principe van crypto, maar er zijn absurde hoeveelheden geld te verdienen als je er vanuit een institutioneel perspectief over nadenkt).

De banken die samenwerken met Ripple gebruiken een eigen blockchain, RippleNet genaamd, die geen verband houdt met XRP. Maar, als echter je lokale bank XRP gaat verhandelen, zullen uw lokale bedrijven waarschijnlijk ook XRP gaan accepteren.

Waarom zouden banken XRP gaan verhandelen als ze een niet-gerelateerde blockchain krijgen?

Gemakkelijk. Ripple heeft de touwtjes in handen. Ze bouwen en bedienen de software. Ze zijn baanbrekend voor hun klanten. Ze creëren een behoefte. Ze krijgen hun marktaandeel, dat zijn de banken waarmee ze samenwerken.

Banken beginnen XRP te verhandelen; lokale bedrijven beginnen het te dragen en accepteren het als betaling.

Denk aan de implicaties daarvan.

XRP zou de eerste munt kunnen zijn die op grote schaal wordt verhandeld met liquiditeit vergelijkbaar met USD of EUR. Geld op een blockchain. De mogelijkheid om het digitaal op te slaan, of het naar een exchange te sturen om iets anders in te ruilen. En je hebt met een vingerknip toegang tot je geld. waar dan ook ter wereld. Uw bank wordt het toegangspunt tot XRP, maar alles wat je daarna met de munten doet, kies je zelf.

Ripple heeft onlangs de ex-communicatiemanager van Facebook (Tom Channick) ingehuurd om nieuwe sponsors te vinden en het platform voor massamarketing voor te bereiden. Strategisch gezien, waarom zou een zo spraakmakend iemand als Tom het aanbod van Ripple accepteren als hij er geen enorme potentiële waarde in ziet?

Ten slotte is er een reden dat er een nieuwe Coinbase-koppeling is gelekt, omdat die er ooit wel zal komen. Het is een logische stap voor hen. Gewoon niet nu. Stel je voor welke impact de koppeling zou hebben in deze huidige markt. Beleggers zouden zich haasten om hun BTC / ETH / LTC / BCH te dumpen en alle goedkope XRP in één keer op te kopen. De servers zouden instorten. De blockchains zouden dagen vastlopen. De markt zou ongecontroleerd stilvallen. Coinbase zou ophouden te bestaan.

Ripple komt eraan. Het komt net wanneer Coinbase en de rest van de markt het aankunnen.

** DISCLAIMER: dit artikel is niet bedoeld als financieel advies. De meningen hier uitgedrukt zijn speculatie. Doe alsjeblieft zelf onderzoek voordat je ervoor kiest om je geld te beleggen. Beleg alleen in cryptocurrency wat je kunt veroorloven om te verliezen. Ik bezit momenteel een aantal XRP, BTC en ETH.