Ripple neemt een goede start terwijl de cryptomarkt herleeft

Cryptocurrencies hebben de afgelopen dagen behoorlijk wat slagen moeten incasseren, ongeacht de samenstelling van je cryptoportfolio. Dat gezegd zijne, zijn sommige munten echter in veel sterkere mate hersteld dan andere, wat betekent dat als je in deze sterke tokens geïnvesteerd hebt, de netto daling geleden in de afgelopen week niet zo groot is als zou kunnen zijn .

Als we de cijfers bekijken kunnen we stellen dat de Ripple (XRP) één van deze overlevers is. Op 4 januari piekte XRP voor meer dan $ 3,80 per stuk. Tegen die prijs zat de marktkapitalisatie van Ripple net onder de $ 150 miljard en de munt verhandelde dagelijks ongeveer $ 10 miljard in volume.

Kijken we dan even terug en het zag er veel minder veelbelovend uit. XRP bereikte woensdag een dieptepunt van $ 0,97 en handelde voor een marktkapitalisatie van slechts $ 37 miljard - een daling van 75% van hoog naar laag in slechts een paar weken.

Er zijn echter enkele fundamentele aspecten die hebben bijgedragen tot het verval van de munt maar die grotendeels werden genegeerd (als verklaring voor de dip) door analisten die de munt monitoren .

Zo heeft CoinMarketCap de Zuid-Koreaanse beursdata verwijderd uit zijn prijsalgoritmen door de gerechtelijke problemen met crypto daar. Dit bracht de prijs ineens 30% naar beneden gedurende de nacht. Ineens was er paniek en mensen begonnen massaal te verkopen waardoor de prijzen nog meer daalden. Voeg daarbij de algemene daling van de volledige cryptomarkt en XRP zou sowieso een moeilijke week tegemoet gaan.

Tegen deze achtergrond van paniek en dalende prijzen kondigde Ripple enkele belangrijke ontwikkelingen aan: ontwikkelingen die (op elk ander moment) de prijs hoger hadden moeten maken.

De deal met Moneygram International, waarbij laatstgenoemde zowel xRapid (Ripple's transactiesoftware) als XRP gebruikt om de kosten van zijn internationale geldtransferservice te verminderen en het proces te versnellen, is een bevestiging dat zowel de technologie van het bedrijf als de suggestie dat XRP effectief zal worden gebruikt door de grote spelers als conversietoken wanneer deze banken en andere instellingen de technologie van Ripple overnemen.

Wat betekent dit voor de toekomst?

Met het goede nieuws van de laatste dagen, en de CoinMarketCap problemen die opgelost geraken, zal het stilaan terug de goede richting uitgaan. Momenteel is er nog veel onzekerheid, maar de algemene cijfers van de laatste uren zijn algemeen positief.

We gaan er niet vanuit dat de XRP morgen al de $4 grens zal doorbreken, maar analisten vinden een prijszetting van $10 over enkele maanden niet onrealistisch. Dat is een stijging van meer dan 560% ten opzichte van de huidige prijzen. We zeggen zeker niet van blindelings in het gat te springen, en we zeggen ook niet dat Ripple de enige munt is die er sterk op vooruit zal gaan naarmate de bredere markt herstelt van de recente correctie. We zeggen echter dat een een behoorlijk aandeelvan de munt in je cryptoportfolio de komende zes maanden waarschijnlijk beter zal zijn dan een portefeuille die bijvoorbeeld voornamelijk uit BTC of ETH bestaat.