Deze week in crypto

Wat een dip: Er gaat niets boven een tumultueuze dip om de beleggers in cryptocurrency scherp te houden en terug met de voetjes op aarde te brengen. Hoewel de markten woensdag opnieuw begonnen te herstellen, was er een periode waarin het overgrote deel van de cryptocurrencies tussen 25% en 45% daalde.

Hoe staan we er ondertussen voor?

Bitcoin: Satoshi's geesteskind is in totaal ongeveer 16% afgenomen gedurende de week, en zat tijdelijk onder de $ 9.500, het laagste punt sinds 26 november 2017 - ongeveer 7 weken geleden. Geen drama dus. Bitcoin zit momenteel op $ 11.717,00

Ethereum: Ethereum is ongeveer 15% gedaald ten opzichte van de vorige explosieve groeiperiode en bedraagt ​​momenteel $ 1066.

Ripple: Als er iemand binnen de top vijf slaag kreeg, dan was het Ripple. Hoewel het momenteel nog een daling van 20% toont, was er een punt waarop het in twee dagen ruim de helft van zijn waarde verloor. Ze kruipen echter weer uit het dal.

NEO blijft positief: ondanks dit bloedbad stijgt NEO ongeveer 17% deze week. Goed om positief te blijven in een kamer vol negativiteit, NEO!

BitConnect stopt ermee na fraude: Cryptoleningsite Bitconnect is officieel gesloten op 16 januari na het ontvangen van cease and desist verordeningen van de regulators van Texas en North Carolina. Velen hadden al gewaarschuwd voor betrouwbaarheid van de site, die een piramidespel bleek te zijn. Verrassend genoeg kondigde het bedrijf aan dat ze de operaties snel zouden herstellen en gaf zelfs volgende verklaring: "we verwachten nog steeds dat BitConnect-munt (BCC) zijn waarde terugkrijgt." Ons advies: blijf er vanaf.

Toonaangevende hardwareportefeuille producent Ledger haalt $ 75 miljoen op: Franse firma Ledger heeft in 2017 1 miljoen portefeuilles verkocht tegenover 30.000 portefeuilles in 2016, een stijging van ongeveer 33x. Omdat de vraag bleef stijgen, had de startup het moeilijk om tijdig te leveren. Met de nieuwe financieringsronde in zijn zak is Ledger van plan om de activiteiten op te voeren, zodat klanten niet twee maanden hoeven te wachten om hun bestelling te ontvangen.

Met de Crypto-voorschriften onderweg in Korea, is er een ambtenaar beschuldigd van handel met voorkennis: volgens The Korea Times verklaarde chef van de Financial Services Commission Choi Jong-Ku: "We hebben berichten erkend dat een FSS-functionaris crypto-activa op basis van voorkennis heeft verkocht vóór de regeling. We onderzoeken deze zaak. " Met de recente crypto-rage en de grootschalige witwasoperaties, probeert Zuid-Korea orde te scheppen in de markt voor cryptocurrency.

Toonaangevende Japanse bank gaat een crypto exchange opstarten: Mitsubishi UFJ Financial Group, een van tien grootste banken ter wereld, lanceert in maart een cryptocurrency en een exchange. Met een investering van $ 2,32 miljard, zullen de grootschalige plannen de bank een schokgolf teweegbrengen in de cryptocurrency-gemeenschap.

Frankrijk en Duitsland maken gezamenlijke plannen voor Bitcoin-regelgeving bekend: tijdens een gezamenlijke Frans-Duitse persconferentie heeft de Franse minister van Financiën, Bruno Le Maire, aangekondigd dat de twee landen van plan zijn Bitcoin en andere cryptocurrencies te reguleren. Le Maire verklaarde: "we maken een gezamenlijke Frans-Duitse analyse van de risico's verbonden aan bitcoin, zullen op basis hiervan voorstellen voor regelgeving doen en deze zullen als gezamenlijk voorstel voorleggen aan onze G20-partners op de G20-top in Argentinië in maart."