Ratingcijfers voor cryptovaluta

Stroomt er binnenkort extra Wall Street-geld naar cryptocurrency-investeringen? Een Amerikaans ratingbureau zal deze week cijfers voor bitcoin en een groot aantal altcoins afleveren, wat mogelijk de deur opent voor meer fondsenbeheerders om het crypto-speelveld te betreden.

Weiss Cryptocurrency Ratings

Weiss Ratings, een onafhankelijk Amerikaans ratingagentschap heeft de opdracht gekregen om een rating op te stellen voor verschillende cryptomunten. Op woensdag 24 januari worden deze cijfers vrijgegeven. Behalve marktleider bitcoin (BTC), zal het ratingbureau ook ether (ETH), Ripple's XRP, bitcoin cash (BCH), cardano (ADA), NEM (XEM), litecoin (LTC), stellar (XLM), EOS, IOTA, Dash, NEO, TRON, Monero (XMR) , bitcoin gold (BTG) en vele anderen beoordelen.

Het ratingbureau, dat werd opgericht in 1971, heeft een klantenbasis van ongeveer 55.000 instellingen en beleggingen, waaronder banken, kredietverenigingen, verzekeringsmaatschappijen, aandelen, ETF's en beleggingsfondsen. In tegenstelling tot Standard & Poor's, Moody's, Fitch en A.M. Beste, is Weiss Ratings er trots op nooit een vergoeding van welke aard dan ook te accepteren van de entiteiten die het beoordeelt.

Het belang van een beoordeling

De nieuwe cryptocurrency-ratings zijn een primeur voor alle Amerikaanse financiële ratingbureaus. Ze zijn gebaseerd op een model dat duizenden datapunten analyseert op vlak van technologie, het gebruik en de handelspatronen van elke munt. Naast het mogelijk maken van risicobeoordeling voor voorzichtige beleggers, geven ratings ook aan tot welke transacties veel fondsbeheerders mogen deelnemen (maw het grote geld).

"Veel cryptocurrencies zijn moeilijk te beoordelen voor de gewone man, overhyped en kwetsbaar voor crashes. De markt heeft dringend behoefte aan de duidelijkheid die alleen robuuste, onpartijdige beoordelingen kunnen bieden, "aldus de oprichter van Weiss Ratings, Martin D. Weiss. "We zijn er trots op om als eersten die voordelen aan investeerders te kunnen bieden - om hen te helpen de hype te doorbreken en de paar echt solide cryptocurrencies te identificeren. Onze beoordelingen zijn gebaseerd op harde cijfers en objectieve analyse. Ze zullen ongetwijfeld controverses veroorzaken, sommige populaire munten scoren ondermaats, waaronder sommige mensen een verrassing kunnen verwachten. "

Wordt woensdag verder vervolgd...