Zuid-Korea heft verbod op crypto-traden op

Goed nieuws deze keer uit Zuid-Korea. Nadat de regering vorige week een tijdelijk verbod uitvaardigde op het verhandelen van crypto-munten, werd dit vandaag weer ongedaan gemaakt.

Een financieel ambtenaar zei: "Er is geen reden om maatregelen op te leggen om te voorkomen dat mensen die nieuw zijn in de wereld van virtueel geld, ook geen transacties kunnen uitvoeren"

Analisten argumenteren echter dat het waarschijnlijker is dat banken strengere criteria zullen hanteren voor het uitgeven van virtuele rekeningen, aangezien de overheid virtuele valutatransacties als speculatief beschouwt. Van financiële informatieanalisten (FIU) en de Financial Supervisory Service (FSS) wordt verwacht dat zij richtlijnen toepassen voor de bestrijding van het witwassen van geld met virtuele valuta net zoals dat gebeurt via banken die volgens de huidige wetgeving verplicht zijn om witwassen van geld te voorkomen.

In ieder geval zijn de exchanges weer open, en kan er dus weer nieuw geld in de crypto-markt worden gepompt. Vanaf volgende week worden er ook weer nieuwe gebruikers op deze exchanges toegelaten.