Deze week in crypto

Hoe staan we er voor? Alvast beter dan vorige week. De dramatische daling van 40% is eindelijk achter de rug en de markt lijkt zich stilaan te stabiliseren en weer lichte groei te vertonen.

Bitcoin: De Bitcoin heeft betere dagen gekend, maar is veel gezonder nu dan op het laagste punt in de laatste correctie ($9500). Zoals het er nu uitziet, drijft BTC net boven de $11.000, wat helaas lager is dan de prijs van $13.000 die hij droeg kort na de correctie.

Ethereum: Ethereum lijkt een baken van stabiliteit te zijn in een markt die nog steeds probeert een stevige ondergrond te vinden. Afgelopen zaterdag piekte deze even op $1.160 in een stijging na de dip zoals Bitcoin. Sindsdien is hij weer wat gedaald, maar met de huidige prijs van $1.050 is het slechts 1,8% veranderd ten opzichte van de prijs van de afgelopen vrijdag.

Ripple: Sorry XRP-fans, maar Ripple komt als laatste binnen, het is de grootste verliezer in de top 3. Met de huidige prijs van $1,23 is de Ripple maar liefst 24% gezakt ten opzichte van vorige week.

Eervolle vermeldingen: We hebben een paar nieuwe toevoegingen aan de Market Cap-top 100 die een applausje verdienen. Zo is de IOStoken, deze week 140% gestegen en zit deze nu op $0,096. Mooie winst voor een token dat pas op 16 januari op de CMC stond. Ook Cindicator doet het goed met een stijging van 22% deze week.

Populaire betalingsdienst Stripe stopt Bitcoin-ondersteuning: Stripe, een van de grootste online betalingsplatforms voor bedrijven in de Verenigde Staten, heeft woensdag het einde van de Bitcoin-ondersteuning aangekondigd. Met lange transactietijden en groeiende kosten ziet het bedrijf niet echt een toekomst voor Bitcoin voor dagelijks gebruik. Men kijkt nu naar Stellar als eventuele vervanger.

Coinbase zit op een berg geld: Exchange Coinbase verdiende in 2017 $1 miljard aan cryptotransacties, een dramatische stijging van 66% ten opzichte van hun oorspronkelijke omzetverwachting van $ 600 miljoen. Terwijl externe investeerders er bij het bedrijf op aandringen Coinbase op de beurs te brengen, wil het bedrijf in privéhanden blijven. Met meer dan 13 miljoen gebruikers heeft de populaire exchange meer gebruikers dan sommige grootbanken.

Het Lightning Network heeft zijn 'Pizzamoment': het langverwachte Lightning Network is eindelijk live, en het is al gebruikt voor een aankoop. Reddit gebruiker btc_throwaway1337 heeft het Bitcoin Lightning Network gebruikt om een ​​VPN-router te bestellen. een riskante onderneming, aangezien het project nog in zijn kinderschoenen staat, en er nog heel wat fouten moeten uitgehaald. De Bitcoin gemeenschap is echter euforisch en vergelijk deze mijlpaal met de beroemde pizza-aankoop van 2010, waarin een Bitcoin voor de eerste keer van eigenaar wisselde voor een aankoop in de echte wereld.

In Vermont kan je een huis kopen op de blockchain: dankzij een bedrijf uit Palo Alto, Californië, kunnen Vermont-bewoners hun vastgoeddocumenten op de blockchain vastleggen. Propy, Inc. onthulde eerder deze week hun proefprogramma, dat erop gericht is om aankoopovereenkomsten, registratierechten en koper/verkoper-overeenkomsten te stroomlijnen. Dit is pas de laatste in een reeks blockchain-vastgoedtoepassingen in de Verenigde Staten. zo zijn er al in Miami en New York huizen aangekocht met cryptocurrencies.

Lage volatiliteit van de aandelenmarkt drijft beleggers naar Crypto: het blijkt dat mensen niet worden afgeschrikt door de hoge volatiliteit van de cryptovaluta en de wilde schommelingen - integendeel. Vogens de analysten van Deutsche bank hebben crypto's investeerders aangetrokken die meer rendement willen dan op de aandelenmarkt, ook al is hier een hoger risico aan verbonden.